Clubbin' Stage
'Worldwide Beats & Global Sounds'
Clap! Clap! it, live
Poldoore b, live
Mr. Leenknecht nl
Fallujah b

Locatie
Vismarkt
Start
21u00
Einde
02u00

Clap! Clap!   01u00 - 02u00

Clap! Clap!, half geluidsbibliotheek / half partymachine, is het electronicaproject van de Italiaanse C. Crisci. Geïnspireerd door klassieke Afrikaanse dansmuziek combineert Clap! Clap! bass, footwork en juke (de door supersnelle drumsalvo's aangedreven housevariant uit Chicago) met samples van Afrikaanse zangers, dieren en stammen. Resultaat zijn hyperkinetische tracks die exotisch aanvoelen en op de dansvloer inslaan als een bom. Clap! Clap! makes world music for basement raves!

Facebook

Poldoore   00u00 - 01u00

De Leuvense producer Poldoore maakt sleazy en sunny instrumentale hiphopbeats die hij versnijdt met een dikke geut funk & soul. Zijn op een sample van Bill Withers gebouwde 'Ain't No Sunshine' werd een undergroundhit in 2014. Met 2 albums op het in LA gevestigde Cold Busted jaagt Poldoore meteen een internationale carrière na!

Facebook

Mr. Leenknecht   22u30 - 00u00

Maarten Leenknecht is een graag geziene gast op Gilles Petersons Worldwide Festival, een vaste waarde van het Gentse Chase-collectief en organisator van de Brusselse EarlyLate en Gentse Chunks of Funk parties. Met een dikke platenbak gevuld met alles van funk, soul en hiphop tot future beats en zijn naadloze mixen, kan Mr. Leenknecht zich meten met zielsverwanten als Gilles Peterson en Lefto.

Facebook

Fallujah   21u00 - 22u30

Fallujah - aka DJ Fallus - stond in een vorig leven mee aan de wieg van het beruchte Brugse urban concept Heads High. Tegenwoordig gaat hij door het leven als brave huisvader en is helemaal into alles van moddervette hiphop over LA beats à la Gaslamp Killer en Shlomo tot klassieke funk en soul. Pas alleen op dat hij je drankje niet steelt!

Mixcloud